Logga in på Beställningsportalen
Med ditt e-tjänstekort
e-tjänstekort
Med användarnamn & lösenord
Välkommen till Beställningsportalen!

Välkommen till Beställningsportalen! Här kan du förskriva hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning. I Hjälpmedelsguiden hittar du riktlinjer för förskrivning.

Nyhet2018-01-19
Ny utbildning om förskrivning av förbrukningsartiklar
Socialstyrelsen har tagit fram en förkortad och anpassad version av förskrivning av hjälpmedel som kallas förskrivning av förbrukningsartiklar. Den riktar sig till dig som förskriver olika typer av förbrukningsartiklar
och läkemedelsnära produkter. Det kan till exempel vara inkontinenshjälpmedel, diabetesstickor, stomiprodukter eller nutritionsprodukter. Exempel på förskrivare av dessa produkter är distriktssköterska, läkare, diabetessjuksköterska, barnmorska eller dietist.
Socialstyrelsen Stöd och utbildning
Visa nyhet ▾
Nyhet2018-01-09
Förskrivning av synhjälpmedel
Från den 1 januari 2018 förskrivs samtliga synhjälpmedel via hjälpmedelsområde "Kommunikation-, kognition-, synhjälpmedel" från hjälpmedelsleverantör KommSyn Stockholm.
Nyhet2017-12-29
Utbildningsbevis för Socialstyrelsens webbaserade förskrivarutbildning
Från och med den 1 januari är det obligatoriskt att ha genomgått Socialstyrelsens förskrivarutbildning innan man kan ansöka om konto och göra förskrivningar i Beställningsportalen.

Mellan den 1 januari och april månad behöver man scanna in utbildningsbeviset och maila det till SLL-IT vid ansökan om nytt konto i Beställningsportalen kontakt.sllit.sll.se . När utbildningsbeviset är inmailat kan SLL-IT skapa ett nytt konto.
Från och med april månad kommer man kunna bifoga utbildningsbeviset till kontoansökan i Beställningsportalen.

Förskrivare som redan är aktiva i Beställningsportalen och som har genomgått förskrivarutbildningen kan vänta med att maila in/ bifoga utbildningsbeviset i Beställningsportalen tills ny information kommer i Hjälpmedelsguiden och i Beställningsportalen under mars -april månad.
Visa nyhet ▾
Nyhet2017-12-19
Obligatorisk förskrivarutbildning i förskrivningsprocessen
Från och med den 1 januari 2018 ska alla nya förskrivare, som i sitt uppdrag förskriver hjälpmedel, ha genomgått Socialstyrelsens webbutbildning i Förskrivningsprocessen innan behörighet ges i Beställningsportalen.
Befintliga förskrivare ska under 2018 genomgå utbildningen för att ha fortsatt behörighet att förskriva hjälpmedel.

För mer information om webbutbildningen:
www.socialstyrelsen.se/hjalpmedel/stodochutbildning

Läs mer på Hjälpmedelsguiden
Visa nyhet ▾

De vanligaste frågorna vi får

Jag loggar in med användarnamn

Om du har glömt ditt lösenord så kan du beställa ett nytt genom att ange ditt användarnamn och klicka på Skicka.

Ett e-postmeddelande kommer att skickas till din registrerade e-postadress. Observera att du har fem minuter på dig att följa instruktionerna för att välja ett nytt lösenord.

Jag loggar in med e-tjänstekort

Vid frågor om glömda eller förlorade koder till ditt e-tjänstekort, kontakta din lokala IT-support. Arbetar du inom Stockholms läns landsting se vidare information på Vårdgivarguiden.

Av säkerhetsskäl måste inloggningsuppgifter till Beställningsportalen beställas av verksamhetschef. Beställning sker via SLL IT-support.

Mer info

Du kan logga in med hjälp av ditt e-tjänstekort. I dagsläget så är detta tillgängligt för användare inom Stockholms läns landsting och inom Stockholm stad. Vid frågor om e-tjänstekortinloggning inklusive glömda eller förlorade koder samt frågor om dina användaruppgifter, kontakta din lokala IT-support. Vid inloggning med e-tjänstekort hämtas dina användaruppgifter (som t ex HSA-id, namn, e-post och telefon) från aktuell användarkatalog. Dessa uppgifter följer med i inloggningsintyget till Beställningsportalen varje gång du loggar in. Du kan därför själv inte uppdatera dessa uppgifter i Beställningsportalen. Är du anställd inom Stockholms läns landsting, se vidare information på Vårdgivarguiden.

Har du frågor om ett hjälpmedel

Om du inte hittar ett hjälpmedel kan det bero på att du inte har rätt att förskriva/beställa aktuellt hjälpmedel eller att artikeln inte är upplagt i sortimentet. För behörighetsfrågor se Hjälpmedelsguiden och för frågor om hjälpmedel, artiklar eller leveranser kontakta respektive hjälpmedelsverksamhet.