Viktigt meddelande Du har väl laddat upp ditt kursbevis: För att ha fortsatt åtkomst till Beställningsportalen måste du ladda upp ditt kursbevis från Socialstyrelsens förskrivarutbildning senast den 31 mars.
Logga in på Beställningsportalen
Med ditt e-tjänstekort
e-tjänstekort
Med användarnamn & lösenord
Välkommen till Beställningsportalen!

Välkommen till Beställningsportalen! Här kan du förskriva hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning. I Hjälpmedelsguiden hittar du riktlinjer för förskrivning.

Nyhet2019-03-14
Den 31 mars är sista dagen för att ladda upp kursbevis
Mer information hittar du på Hjälpmedelsguiden,
Obligatorisk förskrivarutbildning. Där finns även en lathund för hur du sparar kursbeviset och hur du laddar upp det i Beställningsportalen.
Visa nyhet ▾
Nyhet2018-11-01
Kursintyg för utökad behörighet med krav på vidareutbildning
Glöm inte att bifoga kursintyg på vidareutbildningar inom näring, kompression samt förbrukningshjälpmedel inom diabetes, inkontinens och/eller sårvård när ni ansöker om utökad behörighet för dessa hjälpmedelsområden.


Socialstyrelsens webbutbildning ger inte behörighet att förskriva specifika hjälpmedel utan är en obligatorisk utbildning i förskrivningsprocessen.
Visa nyhet ▾
Nyhet2018-06-08
Lathund för ansökan om utökad behörighet
På Hjälpmedelsguiden finns samlad information kring ansökan om utökad behörighet.
Visa nyhet ▾

De vanligaste frågorna vi får

Jag loggar in med användarnamn

Om du har glömt ditt lösenord så kan du beställa ett nytt genom att ange ditt användarnamn och klicka på Skicka.

Ett e-postmeddelande kommer att skickas till din registrerade e-postadress. Observera att du har fem minuter på dig att följa instruktionerna för att välja ett nytt lösenord.

Jag loggar in med e-tjänstekort

Vid frågor om glömda eller förlorade koder till ditt e-tjänstekort, kontakta din lokala IT-support. Arbetar du inom Stockholms läns landsting se vidare information på Vårdgivarguiden.

Ansökan om ett konto görs på Beställningsportalens startsida via länken ”Ansök om konto” som finns i inloggningsrutan.

Mer info

Du kan logga in med hjälp av ditt e-tjänstekort. I dagsläget så är detta tillgängligt för användare inom Stockholms läns landsting och inom Stockholm stad. Vid frågor om e-tjänstekortinloggning inklusive glömda eller förlorade koder samt frågor om dina användaruppgifter, kontakta din lokala IT-support. Vid inloggning med e-tjänstekort hämtas dina användaruppgifter (som t ex HSA-id, namn, e-post och telefon) från aktuell användarkatalog. Dessa uppgifter följer med i inloggningsintyget till Beställningsportalen varje gång du loggar in. Du kan därför själv inte uppdatera dessa uppgifter i Beställningsportalen. Är du anställd inom Stockholms läns landsting, se vidare information på Vårdgivarguiden.

Har du frågor om ett hjälpmedel

Om du inte hittar ett hjälpmedel kan det bero på att du inte har rätt att förskriva/beställa aktuellt hjälpmedel eller att artikeln inte är upplagt i sortimentet. För behörighetsfrågor se Hjälpmedelsguiden och för frågor om hjälpmedel, artiklar eller leveranser kontakta respektive hjälpmedelsverksamhet.